Prieš pradėdami virti tailandietiškus valgius, turite paruošti tinkamas sudedamąsias dalis.

Baltymai: kiauliena ir vištiena, kartais – kalakutiena, veršiena, tofu varškė arba kiaušiniai

Angliavandeniai: Azijietiški ryžiai, jazmininiai ryžiai, makaronai (ryžiai, kviečiai ir spindulinės pupuolės)

Daržovės: baklažanai, morkos, kopūstai, kukurūzai, bambukai, pomidorai, agurkai, spindulinių pupelių daigai

Vaisiai: mangai, papajos, duonmedžio vaisiai, mangostaninės garcinijos, kininiai ličiai, didieji greipfrutai, ananasai, durianai, longanai, ananasai

Kokius patiekalus galite paruošti derindami tailandietiškus skonius?

Khao khai chiao

Khao khai chiao

Omletas su ryžiais, agurkais ir aštriu padažu, dažnai patiekiamas pusryčiams.

Khao phat

Khao phat

Ryžiai, kepti su įvairiomis daržovėmis, neretai – su kiaušiniu.

Phat wun sen

Phat wun sen

Polini ryžių makaronai, kepti su daržovėmis, kartais – su mėsa ar tofu varške.

Kaeng phet

Kaeng phet

Raudonasis kario troškinys su kokoso riešutais ir aitriosiomis paprikomis. Neretai – su daržovėmis (pvz., baklažanais), mėsa ar tofu varške.

Kaeng tai pla

Kaeng tai pla

Tirštas kario troškinys su daržovėmis, krevečių pasta ir žuvimis.

Tom kha ghai – kokoso riešutų sriuba su vištiena ir vaistinėmis alpinijomis

Tom yum - skaidri sriuba su citrinžolėmis, vėlyvųjų citrinmedžių lapais, vaistinėmis alpinijomis, aitriosiomis paprikomis, žaliųjų citrinų sultimis, dažniausiai - su krevetėmis arba vištiena

Pad Thai – vidutinio storio ryžių makaronai, kepti su kiaušiniais, su spindulinių pupuolių daigais, žuvies padažu, tamarindais, žaliosiomis citrinomis ir cukrumi, apibarstyti žemės riešutais

Som tam – žaliųjų papajų, džiovintų krevečių ir žemės riešutų salotos

Khao niao mamuang – saldus desertas: ryžiai, virti kokosų piene, patiekiami su mangais ir apibarstyti spindulinėmis pupuolėmis