Menu

1. Pritaikykite meniu prie kliento ir renginio pobūdžio

Atlikite išsamų interviu. Paklauskite kliento, kokie yra jo lūkesčiai ir kaip atrodys renginys. Visgi, atminkite, kad Jūsų užduotis yra suderinti jo idėjas ir realijas bei patarti jam taip, kad Jūsų paruoštas švediškas stalas būtų ne tik patrauklus jo svečiams, bet ir parodytų Jūsų galimybes ir atneštų pelną. Kurkite jį tokiu būdu, kaip yra kuriamas meniu. Jei gavote užsakymą švediškam stalui su šaltais ir karštais užkandžiais, pasirūpinkite, kad jame atsirastų visos pagrindinės dalys: salotos, šalti užkandžiai, sriubos, karšti užkandžiai, antri patiekalai ir desertai. Atminkite, kad kiekvienai iš kategorijų reiktų bent dviejų pasiūlymų. Parenkant patiekalus švediškam stalui, reiktų taip pat stengtis balansuoti, pvz., viena kreminė sriuba, vienas sultinys, džiūvėsėliuose apvoliota mėsa ir mėsa su padažu. Vienų salotų ar vieno užkandžio bus tikrai per mažai. Įdomiu švediško stalo akcentu taps finger food (ar kitaip – vieno kąsnio sumuštinukai) ar tapas užkandžiai, kurie numalšins „pirmąjį“ svečių alkį.

2. Pasirūpinkite tinkamu pristatymu

Jei tik renginio vieta leidžia, švediško stalo patiekalus pateikite ant vieno ilgo stalo. Visgi atitraukite jį nuo sienos, kad svečiai galėtų prieiti prie jo iš vienos pusės, o aptarnaujantis personalas turėtų priėjimą iš kitos pusės ir neprivalėtų brautis tarp svečių. Valgius dėkite paeiliui, pagrindinėmis grupėmis, iš kairės į dešinę. Turėtų būti aiškiai matomos zonos (nemaišykite, pvz., salotų su pagrindiniais patiekalais), o prie patiekalų turėtų stovėti lentelės su jų pavadinimais. Taip pat atminkite, kad tai, kokį įspūdį švediškas stalas padarys svečiams, labiausiai priklauso nuo šaltų patiekalų išvaizdos, mat karšti patiekalai bus uždaryti šildytuvuose. Visgi nepateikite visko iš karto. Verta vadovautis 50/50 taisykle – pusę maisto pateikiama iš karto renginio pradžioje, o kiti patiekalai pridedami palaipsniui. Tokiu atveju jų nepritrūks ir iki renginio pabaigos viskas atrodys šviežiai ir patraukliai. Geriausia būtų, kad švedišką stalą stebėtų virėjai. Ne padavėjai, o būtent virėjai turėtų pildyti stalą patiekalais ir, esant reikalui, suteikti svečiams papildomos informacijos.

 

3. Naudokite paprastus ir veiksmingus sprendimus

Paskutiniu metu ypač populiarus yra live cooking, t. y. maisto ruošimas svečių akivaizdoje. Taigi pagalvokite apie atskirus stendus, prie kurių virėjas galėtų, pvz., vynioti sušius ar kepti lietinius. Toks sprendimas nesukuria papildomų išlaidų, bet padeda renginiui tapti patrauklesniu. Svečiams taip pat turėtų patikti galimybė savarankiškai komponuoti salotas. Jums tereikia padėti dubenėlius su salotomis, priedais ir keliais padažais. Lai svečiai patys nusprendžia, kaip atrodys jų patiekalas.

Sekdami šiuos tris principus būsite tikri, kad jūsų svečiai išeis iš vakarėlio laimingi, o jūs ne tik gerai užsidirbsite, bet ir būsite puikus organizatorius.

Sužinokite daugiau patarimų iš MENIU GRUPĖMS