Menu

Ingredientai

+

Menkė

  • Menkės nugarinė 1.7 kg
  • Druska
  • Serano kumpis 150.0 g
  • Sviestas 300.0 g

Makaronai

Concasse pomidorai


Švelnias žuvis, pvz.: menkę, otą ar jūrų liežuvį, rekomenduojama įvynioti, pvz., į brandintą kumpį – žuvis neišsausės ir jos skonis taps išskirtinis.

...

Paruošimas

  1. Menkė

    • Nugarinę pagardinkite druska į įvyniokite į serano kumpį. Apskrudinkite įkaitintame svieste ir dėkite į iki 150 ⁰C temperatūros įkaitintą orkaitę 4 minutėms.

  2. Makaronai

    • Itališkus juostinius makaronus išvirkite vandenyje ir nukoškite.
    • Perdėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi, česnakais ir čiobreliais.
    • Išmaišykite, pagardinkite citrinų sultimis ir žuvų sultinio esencija.
    • Prieš patiekdami išimkite česnakus ir čiobrelius.
  3. Concasse pomidorai

    • Svogūnus supjaustykite kubeliais ir išvirkite acte, dėkite supjaustytus pomidorus ir troškinkite ant lėtos ugnies.
    • Pagardinkite druska ir cukrumi. Pabaigoje apšlakstykite aliejumi.