Menu

Ingredientai

+

Virti smidrai

  • Balti smidrai, nulupti 500.0 g
  • Žali smidrai, nulupti 500.0 g
  • Druska
  • Cukrus

Makaronai

Kiaušinis Poche

  • Obuolių actas (parūgštinimui)
  • Kiaušiniai 10.0 vnt.

Patiekimas

  • Parmezano sūris, tarkuotas 100.0 g
  • Žirnių daigai
  • Smulkūs česnakai

Makaronams ne visada reikia padažo – puiki alternatyva yra kiaušinis Poche. Skonį paryškins parmezanas.

...

Paruošimas

  1. Virti smidrai

    • Smidrus išvirkite pasūdytame vandenyje su nedideliu cukraus kiekiu.
    • Tada apipilkite šaltu vandeniu ir supjaustykite, kaip norite.
    • Vandenį, kuriame virė smidrai, pasilikite.
  2. Makaronai

    • Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
    • Alyvuogių aliejų sumaišykite su raudonojo pesto pagardu ir užpilkite ant išvirtų ir nukoštų makaronų.Dėkite smidrus ir šiek tiek pakaitinkite.
    • Viską galite apšlakstyti vandeniu, kuriame virė smidrai.
  3. Kiaušinis Poche

    • Vandenį užvirinkite ir parūgštinkite obuolių actu.
    • Į parūgštintą vandenį atsargiai muškite po vieną kiaušinį.
    • Virkite tiek, kad trynys liktų skystas.
  4. Patiekimas

    • Makaronus Tagliarini rossi su smidrais patiekite gilioje lėkštėje, o kiaušinį Poche padėkite ant viršaus.
    • Papuoškite stambiai tarkuotu parmezanu, žirnių daigais ir smulkiais česnakais.