+

Šoninė

Karamelizuoti pastarnokai

  • Pastarnokai (10 vnt.) 3000 g
  • Aliejus 50 ml
  • Jūros druska 20 g

Karamelizuoti abrikosai

  • Džiovinti abrikosai 300 g
  • Baltas sausas vynas 150 ml
  • Medus 60 g
  • Askaloniniai česnakai (smulkiais kubeliais) 50 g
  • Baltojo vyno actas 20 ml
  • Cukrus 40 g
  • Aitrieji pipirai 10 g
  • Čiobrelių lapai 5 g

Rūkytas majonezas

  1. Šoninė

    • Į šaltą vandenį įberkite druskos, dėkite šoninę ir laikykite šaldytuve 24 valandas.
    • Tada šoninę išimkite iš sūrymo, nuplaukite ir nusausinkite.
    • Apibarstykite mėsos prieskoniais. Įdėkite į vakuuminį maišą ir virkite iki 80 ⁰C temperatūros įkaitintame cirkuliatoriuje 5 valandas. Išėmę prispauskite sunkiu daiktu ir palikite atvėsti.
  2. Karamelizuoti pastarnokai

    • starnokus nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite aliejumi, apibarstykite druska ir įvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite 180 ⁰C temperatūroje, kol taps minkšti.
  3. Karamelizuoti abrikosai

    • Abrikosus supjaustykite juostelėmis. Vyną ir medų perdėkite į prikaistuvį, dėkite askaloninius česnakus ir trumpai pakaitinkite. Tada dėkite abrikosus ir dar pakaitinkite. Ir pagaliau sudėkite likusias sudedamąsias dalis ir minutėlę pavirkite.
  4. Rūkytas majonezas

    • Majonezo sudedamąsias dalis išmaišykite ir pagardinkite pagal skonį.
  5. Patiekimas

    • Šoninę supjaustykite 2–3 cm storio griežinėliais ir kepkite iš visų pusių.
    • Pastarnokus išimkite iš folijos ir perpjaukite išilgai. Visas sudedamąsias dalis paskirstykite lėkštėje arba ant lentos.
+