Vanilinė pavlova su kavos kremu ir sūria karamele
Į pyragaičių duobutes sukrėsti kavos kremą ir apipilti sūria karamele.

Ingredientai
Kavos kremas
-
Cukrus 10 g
-
Espresso kava 25 ml
Sūri karamelė
-
Cukrus 25 g
-
Sviestas 10 g
-
Jūros druska 3 g
Vaniliniai pavlova pyragaičiai
-
Kiaušinio baltymai 2 vnt
-
Cukrus 100 g
-
Citrinų sultys 10 ml
-
Vanilės esencija 5 ml
-
Šiek tiek kukurūzų krakmolo 5 g
Paruošimas
-
Kavos kremas
-
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standžių putų. Įmaišyti sūrį, tada kavą.
-
-
Sūri karamelė
-
Cukrų supilti į puodą, dėti ant viryklės įkaitintos iki vidutinės temperatūros. Kaitinti, kol cukrus ištirps ir pageltonuos, maišyti, kol masė įgaus reikalingą karamelės spalvą.
-
Sudėti sviestą (sudėjus sviestą masė burbuliuos – taip ir turi būti), maišant pakaitinti porą minučių žemoje temperatūroje. Nuimti nuo viryklės, suberti druską. Išmaišyti ir palikti masę atvėsti.
-
-
Vaniliniai pavlova pyragaičiai
-
Kiaušinių baltymus ir cukrų sudėti į plaktuvą ir plakti, kol susidarys standžios kreminės konsistencijos putos.
-
Supilti citrinų sultis ir vanilės esenciją, išmaišyti, suberti krakmolą ir dar kartą išmaišyti. Masę sudėti į konditerinį maišelį, formuoti pyragaičius. Per vidurį suformuoti duobutes kremui.
-
Kepti orkaitėje 110 laipsnių temperatūroje 40 min., išjungti orkaitę, pyragaičius palikti joje dar 20 min. Išimti ir atvėsinti.
-