+

Vištiena

Įdaras

Šafraninis rizotas

Petražolių aliejus

  • Petražolių šakelės 25 g
  • Alyvuogių aliejus 100 ml
  1. Vištiena

    • Vištienos krūtinėlę įpjaukite, geriausia viršutinėje dalyje, pagardinkite marinatu paukštienai.

  2. Įdaras

    • Ant Culinesse pakepinkite svogūnus ir česnakus. Pridėkite išspaustus supjaustytus špinatus, pagardinkite druska ir pipirais.
    • Atvėsusius keptus ingredientus sumaišykite su rikotos sūriu ir ant grotelių kepta paprika, supjaustyta kubeliais.
    • Paruošta mase įdarykite vištienos krūtinėlę.
    • Kepkite konvekcinėje krosnyje su Combi Profi.
  3. Šafraninis rizotas

    • Alyvuogių aliejuje apkepkite askaloninius svogūnus ir česnakus, pridėkite ryžius ir pakepkite žemoje temperatūroje, kol ryžiai taps skaidrūs. Įpilkite vyno.
    • Vištienos sultinį sumaišykite su vandeniu ir užvirkite. Supilkite į ryžius ir pridėkite prieskonių pastos su šafranu.
    • Viską uždenkite ir kepkite orkaitėje 18 minučių 185˚C temperatūroje. Apibarstykite tarkuotu parmezanu.
  4. Petražolių aliejus

    • Alyvuogių aliejų įkaitinkite iki 40˚C temperatūros, pridėkite petražolių kartu su stiebeliais, viską sutrinkite ir perkoškite per smulkų sietelį.

  5. Patiekimas

    • Iškeptą krūtinėlę perpjaukite taip, kad būtų matomas įdaras. Vištieną patiekite su paruoštu rizotu apibarstytu parmezanu, petražolių aliejumi ir spalvotais keptais vyšniniais pomidorais.

+